Проверката, за която ни сезираха относно думи на премиера за наркотрафиканти в парламента ще приключи бързо в рамките на десетина дни. А съответният наблюдаващ прокурор ще снеме обяснение от лицето, казало тези думи, а именно – от министър-председателя. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС. 

Днес главният прокурор участва в заседание на парламентарната комисия за контрол на службите, на което бе обсъден доклад на Националното бюро за контрол на СРС за 2016 г. 

„Нашата проверка за думите на премиера е започнала по сигнали, подадени от гражданин, от ГД „Боец“ и „Възраждане“. А сигналът от днес, присъединен към започналата проверка, е от БСП. При предишно пребиваване в тази сграда бях попитан ще се самосезирам ли по случая, на което отговорих, че потенциалът на прокуратурата не бива да се използва за разчистване на политически сметки, че не бих се самосезирал за нито едно такова изказване, направено било то от премиера или от лидера на опозицията“, посочи той. 

„Въпреки всичко ние сме длъжни да направим проверка след подадените сигнали. Това не е криминален, а политически проблем и той се прави само, за да се вдига политически шум“, подчерта Цацаров. 

Относно проверката за яз. Бели Искър Цацаров заяви, че големият въпрос е кой ще финансира укрепването на стената на язовира. „Нашето становище е, че това трябва да бъде извършено от концесионера – „Софийска вода“. Същевременно обаче има едно решение на КЕВР, чиито мотиви освобождават концесионера от това“, каза Цацаров.

БЛИЦ припомня, че странното признание на Борисов бе коментирано и от говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.



Видео: БГНЕС

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!