Корупцията не бива да се лекува. Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупцията. Това се прави с воля, закони и ГПК. Това каза правосъдният министър Цецка Цачева в предаването "Панорама" по БНТ.

„Не бихме могли да се справим с корупцията, ако няма политическа воля. Така или иначе закон ще има, онова което ме притеснява повече е, че още от сега има едно провокирано мнение от някои политици, че какъвто и закон да се приеме - няма да се справим. Аз съм убедена, че ще се справим“, категорична бе Цачева.

„Ясно е в България кой разследва, проблемът при нас е в разкриването на фактите, така че те да се превърнат в доказателства, които да издържат в едно наказателно производство. Дори и когато под формата на афект се изпусне реплика, че ако нашият закон бъде приет, фактите биха се превърнали в инструмент на репресии. Това няма да се случи“, увери правосъдният министър. Цецка Цачева коментира и отношенията между президента Радев и премиера Борисов.

„Има отстояване на позиции. Естествено е понякога да има различни мнения. Налице е обаче един добър диалог, институционален. Свидетелка съм била на мъжки разговори между двама генерали“, каза Цачева.