Американският президент Доналд Тръмп заяви, преди да отпътува от Вашингтон за Европа, че „Великобритания е в хаос и зависи от народа дали Тереза Мей да остане премиер“.
 
Тръмп пристига на посещение във Великобритания в четвъртък след срещата на НАТО в Брюксел. Също в четвъртък британското правителство ще публикува прословутата „Бяла книга“, която включва спорните планове на Тереза Мей за бъдещите отношения с ЕС след Брекзит, които доведоха до оставките на Дейвид Дейвис и Борис Джонсън.
 
Тръмп заяви по-рано, че проявява разбиране към Брекзит и е готов бързо да сключи търговско споразумение с Великобритания, щом тя напусне Евросъюза.
 
На фона на последните събития обаче Тръмп заяви, че го очаква интересно време на Острова. Той посочи, че винаги се е разбирал с Тереза Мей, но е „добър приятел“ с Борис Джонсън. Според Тръмп бъдещето на Мей е въпрос, който трябва да бъде решен от британския народ.
 
В началото на срещата на високо ниво на НАТО в Брюксел Тръмп заяви, че „неподходящата“ газова сделка с Москва я е направила „заложник“ на
Русия, съобщава AФП.
 
„Германия е заложник на Русия, защото получава толкова много енергия от нея“, заяви Тръмп на закуската с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенбер. „Те плащат милиарди долари на Русия, а ние трябва да ги защитаваме от Русия“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!