Американският президент Доналд Тръмп отложи пътуване в чужбина на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, съобщава Си Ен Ен.
 

Тя трябваше да посети Египет, Афганистан и Брюксел, но Тръмп определи пътуването ѝ като седемдневна екскурзия. По думите му, Пелоси трябва да остане във Вашингтон и да преговаря с него за излизане от бюджетната криза, довела до частично спиране на работата на федералното правителство.
 
Американският президент прати писмо на Пелоси, в което я уведомява за решението си.
 
По-рано Нанси Пелоси настоя Доналд Тръмп да отложи речта си "За състоянието на Съюза", планирана за 29 януари, ако към тази дата правителството все още не се е върнало към работа в пълен обем.
 
Пелоси е известна като енергичен критик на Тръмп. Миналата година тя влезе в новините с рекордната си 8-часова реч в Долната камара на Конгреса на САЩ в качеството си на лидер на групата на демократите.
 
Както БЛИЦ съобщи, беше потвърдено че американският президент няма да присъства на Световния икономически форум в Давос от съпричастност към хилядите служители, които не получават заплащане заради частичната блокада на правителството.