Всички, за които има сигнали, че са участвали в схемата за продажба на книжки, са уволнени. Един човек е останал в ареста след акцията, която се проведе в ДАИ-София, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.
„Всяка година има подобни сигнали. Във всички контролни органи съществува риск от корупционни фактори. Няма нито политически, нито административен чадър над тази система. Абсолютно безкомпромисни сме. Трябва да има смяна на начина на работа.  Белите кабини не е възможно да се измамят. Минаваш през скенер, за да влезеш. После сядаш в шумо и звукоизолирана кабина. Няма мобилна мрежа”, обясни той пред  bTV.
 
„Във всички контролни органи заплатите трябва да бъдат увеличени, защото иначе хората стават лесни за корупционни практики”, каза още той.
 
По повод искането на КАТ обозначителният пътен знак за пътни камери да бъде премахнат, министър Московски заяви, че по-добре е шофьорът да не знае къде има камери по пътя, за да бъде внимателен.
 
„Вярвам, че политиката, която реализират колегите от МРРБ е добра. Ако някъде има дефект – това е недофинансирането”, посочи той.
 
„Длъжни сме да се справим с войната по пътищата. България е на челните места по жертви и ранени на пътя. Битката е комплексна. Изисква сериозен ангажимент на няколко институции”, подчерта Московски.