Спекулира се по темата за пакета „Мобилност“ 1 и по темата какво е направила България по време на европредседателството ни. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на брифинг за пакета „Мобилност“ 1.

Извънредно от Страсбург: България загуби битката за пакета "Мобилност"! 

„Оставам с усещането, че пакетът за мобилност, освен неговата оценка, не се познава. Това разбира се, е може би наша грешка в артикулацията“, каза министърът, цитиран от Фокус

Транспортният министър: Бесен съм! Това "пакетче" няма да стане 

По думите му за това се допускат и спекулации по темата какво е направила България по време на председателството на Съвета на ЕС, както и интерпретации свързани с българския подход да търсим вината си в себе си. 

Стана ясно кои трима бг евродепутати са пропуснали гласуването за „Мобилност“, Бареков обясни защо не е натиснал копчето! 

Желязков обясни, че законопроектът е станал известен с названието пакетът „Макрон“, а не пакет за „Мобилност“ 1, както е коректно да бъде назоваван, тъй като през 2016 г. тогавашния министър на икономиката на Франция в лицето на Емануел Макрон прави законодателно предложение за обща европейска регулация, което във Франция среща съпротива и получава наименованието законът „Макрон“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!