Всеки участник в съвета е имал основателна причина да закъснее или да напусне заседанието. Пряко, че става дума за бойкот, аз не вярвам. Това заяви в ефира на "Здравей, България" вицепремиерът Томислав Дончев.
"Борбата с корупцията няма как да се изчерпи с един съвет и това не е знак, че ние неглижираме темата. Спомнете си, че началото на този сезон е доста горещо. Трудно ми е да си спомня кой започна пръв. Иска ми се да не е започнал някой от нас. Агресията ескалира много лесно и от едната и от другата страна. Аз съм гърмян заек, много пъти са стреляли по мен", каза Дончев.

"Всички казаха остри думи. Не ме вкарвайте в ролята на тълкувател на думи на Борисов. Лично аз мисля, че за да работят институциите, те трябва да си говорят. Разчитам да има деескалация на конфликта между Радев и Борисов. Надявам се всички да проявят мъдрост", каза той.

"Не мисля, че случаят ще се затвори с оставката на Антон Тодоров. За мен думите му са симптоматични за натрупаното напрежение между институции и медии. Има нужда от някакво отношение. Имам скромен опит като журналист и то преди много години, тогава са ме заплашвали, но не в ефир. Казаха ми, че знаят къде живея и можело да ми дойдат на гости, ако не внимавам какво пиша. Все пак казах това, което видях", призна Дончев.

"След като се случи назначението на брат ми аз говорих с много хора и изразих опасенията си и пред кмета и пред брат ми. Госпожа Христова беше категорична, че има нужда от хора, които да й вършат работа. Доколкото знам брат ми контролира процесите за засаждане на площи. Там предстои преструктуриране, няколко звена ще стават ново голямо звено. Мога да направя брат ми да не се явява на конкурса, за да може всичко да е точно", каза Дончев и добави, че винаги на какъвто и пост да е роднината му, ще бъде оплют. "И да е в сферата на услугите или пък да работи във фирма, ако се случи недай си боже да работи с някоя държавна фирма, ще се каже, че аз стоя зад това", заяви вицепремиерът.