"Не знам в този кабинет да има някой с одиторски опит, а точно това е нужно за да бъдат проверени всички обществени поръчки. Изказването на Герджиков е нелогично и ми се струва прекалено бързо провериха всичко. Това не става за толкова кратко време. Аз често съм бил много по-остър към колегите министри. Премиерът също е бил по-остър когато има съмнение за нередност. Това, което ме притеснява е че „обществена поръчка” се изкарва като лош израз. По-добре да ги има, отколкото да ги няма." Това каза Томислав Дончев в студиото на "Панорама" по БНТ.

:Днес беше коментирана и министър Павлова. Не мисля, че има някакъв политически подбор относно това кой е виновен и кой не.

Бойко Василев попита Дончев дали има някаква конспирация в преглеждането на обществените поръчки, че проблемите се оказват предимно при министрите от РБ. "На вас може да ви е подозрително, че обществените поръчки ни подминават и удрят РБ, трябва да попитате Огнян Герджиков. Ние не работим с подобни термини като "обещания". Това е ниската категория политически репертоар", обясни още екс министърът. 

"Във вашия въпрос се съдържа отговор на въпроса, където твърдението ви е, че БСП управлява", намеси се Петър Москов. Бойко Василев побърза да изясни, че не говори за това. 

"Всичко, което сме правили ще бъде оценявано с новите ни послания. Ние не можем да се преоблечем в нови дрехи и да се представим за нещо, което не сме", допълни Дончев относно предизборната кампания, която вече започна.