„Наглостта и нахалството явно нямат почивен ден”. Това обяви днес в Бургас депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Народният избраник е родом от морския град, но влезе в парламента от 24-и МИР София, пише "Флагман".

Днес той даде извънредна пресконференция в родния си град, за да отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Нямахме намерение да занимаваме и публиката с политически скандали, но за съжаление наглостта и нахалството нямат почивен ден. Това, което се случва през последните два дни, свързано с Корнелия Нинова и БСП, като декларации и пресконференции, минава всякави граници. Става въпрос за т.нар. скандал с детските градини в Перник. БСП се опитва да го превърне в национална новина, без да е особено значим. БСП управляваха Перник през няколко мандата и през 2015 година общината фалира. По тази причина детски градини не са правени, нито ремонти. Това, което нарича г-жа Нинова „голям скандал” е едно нищо”, каза Биков.

Според него жителите на Перник не са ощетени от този казус, защото реално инвеститорът е върнал напълно обновено и модерно крило на детската градина на общината, гарантира Биков.

„По важните въпроси обаче са участието на БСП в тази ситуация. Те не са били в залата на ОбС Перник, когато се е гласувало това публично-частно партньорство. Но това е нещо обичайно за БСП. В парламента помним как предложиха закон за деца с увреждания, бяха довели майките в парламента, а когато трябваше да се гласува бяха 35 човека от 80. Иначе говореха много хубаво, патетично. Същото са направили и в Перник, където само 3-а човека са били в зала”, припомни Биков и засегна друга тема, по която той е основен говорител – пловдивският депутат от БСП Манол Генов, който е обвиняем за купуване на гласове.

„Когато морализаторстват за „толкова” големи проблеми като едното крило на детската градина в Перник, би трябвало да се скандализират и от ситуации в тяхната партия. В БСП все още съществува един депутат – Манол Генов. Няма да спрем да повтаряме това име, докато БСП не се разграничи от него и не го изключи от групата си. Не вярвам да успеят да го накарат да напусне парламента, така, както ние направихме с наши народни представители, но поне да го изключат”, призова Биков.
Депутатът от ГЕРБ припомни, че Манол Генов е разговарял с осъден затворник, търсил е съдействие за покупка на гласове в ромската махала в Асеновград. „И тези хора да излизат и да казват: Борим се срещу паралелната държава! Това е цинично”, допълни още Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че практиката на партията му била да оттегля дори и при най-малки съмнения депутатите си или членовете на изпълнителната власт. Същото се случило с Живко Мартинов, прословутият депутат със суджуците от Добрич. „Впрочем – суджуците са много по-малко нещо от това, което те(БСП и Манол Генов, б.а.) са правили в Асеновград”, отсече Тома Биков.