Прочетох мотивите за вота на недоверие. Ако беше внесен още в края на октомври, те щяха да са същите. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, коментирайки внесения от социалистите вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов.
„Мотивите са написани са в един публицистичен стил като статия във вестник. БСП се позовават на социологически проучвания. Според тях 80% от българите смятат корупцията за най-голям проблем. Същите проучвания сочат, че ако утре има избори, БСП ще е втора политическа сила”, заяви той пред bTV.

По думите му, в мотивите няма много примери. „Посочва се, че всички обществени поръчки са нагласени, но няма конкретни примери. БСП са търсили са някакви мотиви, просто за да има вот. Посочили са Суджукгейт – разкритие, което го направи министър-председателят. За НДК – сигналът тръгна от министър Лиляна Павлова”, каза още депутатът.

„Далеч съм от мисълта, че корупцията ще стане 0%. Навсякъде по света има корупция”, посочи той.

Според Жельо Бойчев от БСП  социалистите са внесли вота, защото „опозицията си върши работата”. „Отговаряме на общественото мнение. Корупцията е най-големият проблем на българското общество”, подчерта той.

„Начинът, по който се разходват публичните средства. Там са всички обществени поръчки. Санирането е емблематичен случай.
Той коментира и вчерашното изказване на премиера в Страсбург. Припомняме, че пред евродепутатите Борисов подчерта, че България има 4% ръст на икономиката, който бил най-високият в ЕС, безработицата е под 6% и страната няма бюджетен дефицит.

Според Бойчев обаче има срив на чуждестранните инвестиции и това е голям проблем. Ако всичко ни е наред, защо не сме в Шенген? Това е заради корупцията, защото не ни вярват. Заради корупцията не сме Шенген”, отсече социалистът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ