Темата за срещата между българския президент Румен Радев и руския му колега Владимир Путин беше коментирана от депутати в сутрешния блок на bTV. Те не можаха да стигнат до съгласие това „първа крачка“ ли е в стоплянето на отношенията между двете страни или става въпрос за поддържане на съществуващите вече връзки. 
 
„Не знам каква първа крачка е направена, при положение че г-жа Теменужка Петкова беше на среща в Сочи с руския енергиен министър“, заяви Тома Биков от ГЕРБ. Той изтъкна, че между Бойко Борисов и Путин се осъществяват регулярни телефонни разговори.
 
„В какъвто и „поток“ да участваме, той се осъществява от правителството, а правителството се гласува от Народното събрание“, посочи Биков. „Тези разговори предстоят да се водят сериозно и ще се водят на срещата на премиера в Русия. Тя е подготвяна много дълго време“, коментира той отново предстоящото посещение на Бойко Борисов в Русия по повод 24 май.
 
Преди да посети Москва, Борисов ще отиде и в Украйна, каза Биков.
 
Крум Зарков от БСП изтъкна, че вчерашната визита на Румен Радев е първа среща на държавни глави между България и Русия от 10 години насам. „Този нов импулс на отношенията между двете страни не може да бъде отречен. Не мисля, че президентът Радев преувеличава като казва, че е една първа важна крачка“, заяви той.
 
„Румен Радев ясно изрази какви са неговите виждания по отношение на Русия още по време на неговата предизборна кампания. Той се ангажира да извади тези отношения от „ледниковия период“, в който се намират. Точно това направи с вчерашната си визита“, смята социалистът.
 
Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“ заяви от своя страна: „Винаги сме искали да имаме нормални отношения с Русия. Задавам си въпроса би ли се случила тази среща, ако бяхме реагирали по друг начин по случая „Скрипал“.
 
„По всички проекти, които бяха поставени, се работи още поне от миналата година“, допълни той.
 
Според Андон Дончев от „Воля“ е добре, че се е събудил въпроса относно възможностите за възобновяване на проекта за „поток“ – газова тръба към България.