Искате оставката на председателя на НС, за да дестабилизирате държавата, това беше стратегията ви през последната година, която не успя благодарение на българския народ. Това каза народният представител от ГЕРБ Тома Биков по време на дебатите по предложението за оставката на председателя на НС Димитър Главчев, предаде aгенция „Фокус“.
 „Искането за оставка не е процедурен въпрос, а политически, част от политически процес, който започна преди 1 година“, заяви той. „Вие от БСП и вашият стратегически партньор ДПС организирате дезинформация в обществото“, обясни Тома Биков. „Говорихте, че на България няма да бъдат отпуснати 160 млн. лева, обяснявам защо се стигна дотук. Заливахте ни с лъжи цяла предизборна кампания“, коментира той.

„Дадохме ви председателство на 3 комисии, подкрепихме ви за 2 анкетни комисии, това беше жест за водене на диалог“, поясни Тома Биков. „На този жест отговорихте като ни нарекохте фашисти и крайни националисти“, допълни той. „Вашата партия преди изборите беше крайно националистическа и антиевропейска. Днес сте станали крайни либерали“, заяви Тома Биков. „Като десница сме призвани да озаптяваме вашия устрем към революция, това пише във вашите манифести“, каза още той.

Драгомир Стойнев от БСП коментира: „Не можахте да се сдържите и показахте същността си, продължихте с езика на обиди“. „Не знам за каква деструктивност говорите и как стабилизирате всичко, ГЕРБ досега нито веднъж не си е изкарала мандата“, посочи той. „Искаме да работим и да се спре с обидите, вие потвърждавате тезата ни - искате омразата и това разделение“, заяви Драгомир Стойнев. „Искате политическия сблъсък и ще го получите“, каза още той.