"Ние не приемаме извинението на г-н Ерменков. Призоваваме БСП да не общува със сайтове, които генерират фейк новини и призоваваме да спазвате стандарт, който съхранява поне базовото ниво на институциите. Надяваме се да преосмислите решението си и г-н Ерменков да подаде оставка. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ от трибуната на Народното събрание днес на извънредното заседание на парламента и разпали остра дискусия. 

"Депутати от ГЕРБ го правят за много по-малки провинения. При нас всеки носи лична отговорност и я поема когато трябва. При вас е модерна колективната отговорност, носи се от партията или от обществото. Нека БСП докаже, че не участва в тази хибридна атака към 2 милиона граждани на София, които пият вода", продължи той. 

"Никога не съм целял създаването на паника и възбуждането на страхове у хората. Винаги съм се придържал към това, че всеки има право да бъде информиран, когато става въпрос за собственото му здраве и живот. В петък след парламентарния контрол заминах за Галиче. В събота няколко човека ми се обадиха да ми съобщят за качеството на водата, във Facebook имах много съобщения със същата информация. Писах на профила си призив за намеса на компетентните органи да реагират. Винаги съм смятал, че народните представители трябва да чуят болките на народа и да бъдат разрешени. Няколко медии не са разбрали, че става въпрос за призив. Извинявам се за дискомфорта, който съм създал. Оставката ми не зависи от вас, колеги. Когато тези, които са ме избрали свалят доверието си към мен, аз лично ще си я предам", обясни Таско Ерменков от трибуната на НС.

Депутатите скочиха и един през друг се караха, че Ерменков няма право да прекрачва 3-те минути за обяснение, на които има право. 

Георги Свиленски излезе на трибуната и припомни, че преди обяснението на Ерменков, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева му позволи да говори колкото поиска, въпреки, че има право на 3 минути. "Да, той няма право, но председателят му позволи. Какво тропате там", пита той. 

"Да, минавайки от тук говорих с г-жа Нинова, че може да позволя на г-н Ерменков да пресрочи малко времето си, а не да говори колкото си пожелае", обяви Караянчева като обясни цялата ситуация. /БЛИЦ