Британският премиер Тереза Мей заяви, че следващите седем дни от преговорите по Брекзит ще бъдат решаващи за бъдещето на Великобритания.
 
Следващите седем дни ще бъдат изключително важни за бъдещето на страната, посочи тя днес в интервю за телевизия „Скай нюз“. Мей също така отбеляза, че на Лондон и Брюксел им предстоят допълнителни преговори по условията за Брекзит в рамките на извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС на 25 ноември.
 
„Все още не е съгласувано всичко, нищо не е съгласувано. Преговорите ще продължават“, отбеляза тя. Мей каза също така, че доколкото знае все още няма достатъчно подкрепа за официалното оспорване на председателския й пост в партията, което да предизвика вот на доверие.
 
„Доколкото знам, не“, каза тя в отговор на въпрос дали е достигнат прагът за обявяване на официална надпревара за ръководството на партията. За да започне такава процедура 48 депутати от нейната Консервативна партия трябва да внесат писмо до председателя на комисията, отговаряща за надпреварата за председателството на партията.
 
Бившият министър за Брекзита Доминик Рааб критикува Мей за липсата на воля и решителност в преговорите с ЕС за Брекзита. Рааб, който подаде оставка в четвъртък, намекна, че Мей не е успяла да се противопостави на агресивното поведение на представителите на ЕС.