Заседанието на Тристранния съвет за сътрудничество в Министерския съвет днес се проведе в отсъствието на вицепремиера Валери Симеонов, който вече 4-ти час се намира в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов, съобщава "Флагман".

Заедно с него вътре е коалиционният му партньор от Атака Волен Сидеров. Двамата били заставени да останат сами и да не напускат мястото, докато не намерят най-подходящо решение за оцеляване на голямата коалиция.

Такава е била молбата на Борисов, след като ги е оставил вътре. Той казал: „Не ме карайте да ви заключвам, ще ме извикате, когато сте готови!”.

Допреди 2 часа, както БЛИЦ вече информира, вътре е бил и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Тримата лидери на партиите на Обединени патриоти започнаха  съвещанието си в кабинета на Бойко Борисов тази сутрин, но тъй като изгледите да се стигне до консенсус с Волен Сидеров, клоняли към нулата, Каракачанов напуснал, тъй като имал среща с министъра на отбраната на Иран.

Преди 30 минути Каракачанов се е върнал обратно в сградата на МС и е влязъл в кабинета на Бойко Борисов. Текат решаващи за държавата минути.

Пред централния вход на МС са се скупчили журналисти, оператори и фотографи от много медии в очакване на гореща информация, предава репортер на БЛИЦ. Засега обаче официална такава не е оповестена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ