Смятаме, че премиерът не е лаладжия, а човек, който си държи на думата. Не сме говорили за кой колега, обвинен за купуване на гласове, става на въпрос. Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков в предаването "Още от деня".

Идеята е да защитим интереса на България до край, и да дадем парламентарен гръб, за това да се приключи делото в областта в газа. Задължаваме министър Теменужка Петкова да да защити интересите на България и АЕЦ "Белене". Не се знае дали Европа ще ни накаже, нека да видим какво ще каже Комисията. България ще има нужда от нови енергийни източници, както каза и министър Нено Димов. Говорим за бъдеще, в което ще има повече електроуреди и електроавтомобили. 

Няма как да си изградил площадка и да си си платил реактори, а те да стоят отделно. Ще е трудно да се намери купувач на АЕЦ "Белене", а ако се намери ще е на по-ниска цена от това, което сме платили, коментира той. Днес на заседание поискахме временна комисия за санирането. Да санираш 1000 сгради не е "национален" проект. Има наличие на над десетки хиляди сгради нуждаещи се от това саниране. Има полза от гледна точка на комфорт, но не и на обществен финансов ресурс, бяха разпиляни над 2 милиарда лева. Цените които бяха заложени бяха с пъти по-високи от нормалните. Подозирам, че са били присвоени. Искаме да видим по какъв начин някой е извършвал дейности с пъти по-скъпи, да знаем как всеки обществен лев е похарчен, допълни Ерменков.

Ние когато напускаме, напускаме. Не се регистрираме и го поемаме финансово, не си получаваме пълните заплати. Колегите от партия "Воля" идват, регистрират се и си тръгват, въпреки това си получават заплатите, заяви депутатът.  Когато един социолог говори с термини свързани със социологията, това са непремерени думи. С Иво Христов си говорихме, че е бил емоционален и непремерен, но и провокиран от вандалския акт свързан с паметника на Съветската армия. Няма по-вандалско от това да оскверниш паметник. Главчев не ни е враг, но трябваше да е по-сдържан като Председател, завърши Таско Ерменков.