В партията един човек кани. Господин Сидеров ме покани, с него се познаваме от 2013 година. Имахме съвместна дейност, която стана и публично известна - "Атака" влезе първа искането за ограда по границата. Това заяви в "Лице в лице" бившият главен секретар на МВР и национален координатор на „Атака” Светлозар Лазаров.
"Аз съм човекът, който прегърна и работи по тази идея. Първо бяха изградени 30 километра. После аз бях първият, който проговори за изграждане на такова съоръжение по цялата граница", обясни той.

"Учуден съм от политическите боричкания по отношение на оградата. Това е едно от малкото неща, по които имаме приемственост. Учуден съм от боричканията за метри и т.н. Има институции, които трябва да проверят и установят съответните факти. Всичко останало е политическо говорене", добави Лазаров.

"С господин Сидеров работим коректно и професионално. Приятелството е нещо много сложно, но ще се радвам да станем приятели с него. Вече съм член на партията. Първо бях сътрудник на Сидеров в парламента, после членството ми, а сега вече съм национален координатор, в това няма нищо странно", каза Лазаров.

"Когато имаше проблеми с поведението му. Тогава се чухме по телефона, но нямам какво да коментирам, това са лични разговори. Тази тема е много дълбока, може и да я коментираме някой ден. Влизането на полиция във висши учебни заведения е тънък момент, нека да оставим нещата така. Когато имаше обсада на СУ, по мое време, не бяха предприети конкретни действия. Каква е разликата между политици и студенти, които нахлуват? Темата сега е друга, ще дойде време да я коментираме, нека в момента да не говорим за това", пожела той.

Лазаров призна, че сега е бил с Волен Сидеров в Русия. "Бяхме единствените чужденци и единствените българи. Бяхме поканени на официално посещение от партията на Путин - "Единна Русия". Уважихме колегите, отидохме и присъствахме на един много интересен форум", каза той.