"Господин Сидеров изнесе достатъчно информация, но ще внеса още яснота. Преди, в началото на демокрацията, всеки имаше фирма, после така стана и с партиите. Ние си имаме лидер, той е един и се е доказал." Това заяви в "Здравей, България" Светлозар Лазаров, национален координатор на политическа партия "Атака".
"В момента аз съм национален координатор на партия "Атака". Освен в страната, аз отговарям и за комуникацията с външни структури. Хората не искат да чуват особено много за партии. Аз осъществявам контакти с граждански сдружения с оглед на това да съм по-близо до хората. Не знам защо това се е разтълкувало като създаване на нов политически проект", каза той.

"Знам защо всъщност се е появила тази теория, но няма да занимавам хората с това. "Обединени патриоти" е един проект с много потенциал, който трябва да бъде по-близо до гражданското общество. Трябва да работим наистина за решаване на техните проблеми. Това не значи, че не сме удовлетворени от сегашния проект. Смятам, че той е устойчив", каза Лазаров.

"Раздор и несъгласие има между ГЕРБ и БСП и то заради Истанбулската конвенция, не между патриотите. В БСП има външен натиск, то се вижда, а може би и в ГЕРБ, не знам", каза той.

"Вигенин каза, че патриотите сме невежи и това е нашата сила. Аз не се срамувам, че не знам какво е "социален пол", ако той знае, да обясни. Ние сме консервативни, нашата идеаология са религията и патриотизма", заяви Лазаров.

"95 убийства от които две не са разкрити. Едното подозирам, че е на данъчния Стаменов, другото е на битова основа. Това е наистина една впечатляваща статистика", коментира Лазаров.

Той проговори и за бутилката с ракия, която Сидеров е искал да поднесе на Юнкер. "Дал е това, което видях в медиите, не знам за друго", каза той и пожела сам да каже няколко думи за вота на недоверие: "Този вот е несъстоятелен. Няма как да се държи сметка за корупцията на правителство от няколко месеца. Това е вот против ГЕРБ от БСП и такъв от ДПС към "Обединни патриоти".