Аз познавам около 4 главни секретари, които по някакъв начин са на политическата сцена. Аз си тръгнах по тежък политически натиск. Имах някакви идеи и сега намерих начин да ги изразя. Така коментира бившият секретар на МВР и настоящ национален координатор на ПП „Атака“ Светлозар Лазаров в ефира на bTV.

„Първи, втори, трети човек в партията, това са някакви спекулации, които не са добронамерени нито към мен, нито към партията. Така Лазаров ѝ отговори по повод твърденията, че след като е национален координатор на „Атака“ е вторият човек в партията.

Лазаров коментира и МВР. „Действително има много проблеми в МВР. Няма да скрия горчивата истина, че 27 години от началото на прехода най-потърпевш е МВР. Много реформи са извършени, но нито потребителите са доволни, нито служителите“, смята бившият главен секретар на ведомството.

„Има проблеми с оборудването, с осигуровката, с мотивацията, със социалния статус. Това трябва да се реши с една дългосрочна политика. Ако се работи на парче, нищо няма да се постигне“, смята още той.

Лазаров обаче коментира, че не е говорител на ведомството.

„Г-жо Марчева, аз повече от 2 години не съм секретар на МВР, не съм и говорител на министерството. Ако става въпрос за опозицията, веднага ще ви отговоря“, обърна се Лазаров към водещата.

По думите му според неговата сметка около 3500 щата са незаети в МВР. „За да бъдат назначени, те трябва да минат подготовка, трябва да минат процедури. За 2 месеца няма как да стане. Има хора, които работят в БСП и разбират. Не знам защо не обяснят на г-жа Нинова да не говори тези неща, защото влиза в сферата на популизма“, смята Лазаров.

На въпрос дали има отношения с Борисов и Цветанов, Лазаров заяви, че има отношения с г-н Сидеров. Марчева обаче се опита да го провокира заради забележката му за лидера на БСП.

„Аз не критикувам никого, давам факти. С г-н Борисов съм имал служебни отношения. Ако тръгнем в българската политика да влизаме в личните неща, няма да стигнем до никъде. Сблъсъкът трябва да бъде на политическия терен, с идеология, Личните неща не са интересни за никого“, заяви още Лазаров.


На финала на разговора обаче двамата влязоха в директен спор, а причина за това се оказа случаят „Лясковец“, при който психично болен уби командоса Емил Шарков. Марчева се обърна към Лазаров с въпрос дали чувства вина за случилото се.

Той от своя страна предпочете да не коментира нищо преди да е свършило делото. „Има осъдителна присъда на едно лице, нека делото да приключи и тогава ще говорим“, заяви Лазаров, след което се обърна към водещата:

„По темата „Лясковец“ виждам, че не сте подготвена. Има запис на операцията, изискайте го и го изгледайте“ посъветва я той.

Марчева от своя страна измрънка, че когато гост се почувства несигурен обикновено обвинява журналиста, че не е подготвен. „Да, вероятно не съм корифей по темата, но съм говорила с вдовицата Шаркова и съм събрала много информация“, каза още тя.

Бившият главен секретар обаче я контрира, като ѝ каза, че има факти.

Припомняме, че преди време Жени Марчева стана център на вниманието за няколко дни, след нейно интервю с евродепутата Николай Бареков, след като той с тръгна по средата на въпросите, тъй като отказа да бъде изпитван по английски език.