Яростен скандал се разрази в парламента между управляващи и опозиция. Темата на днешните словесни престрелки бе темата за комунистите и антикомунистите, а участниците в нея бяха ГЕРБ и БСП.
В сблъсъкът участие взеха депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който отговори на декларацията на Антон Кутев от миналата седмица, когато отново имаше препирни в пленарна зала. Като гледам нашите комунисти, те могат да спечелят избори само в Северна Корея или Сибир.

Те съсипаха държавата. Бойко Борисов обеща да работи с всички и за това беше избран за трети път. Той ви предложи най-високия пост в държавата, председател на Народното събрание, но вие отказахте, защото знаете само да рушите и съсипвате. Това го доказахте и миналата седмица г-н Кутев, прочете декларация от името на ПГ Гърневски.

Веднага след това депутатът от "БСП за България" поиска думата за лично обяснение. Председателят на парламента Димитър Главчев отказа и тогава Кутев поиска да прочете декларация от името на ПГ. "Аз и Корнелия Нинова никога не сме били членове на БКП, за разлика от Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души от вашата парламентарна група. Вдигнете си ръцете бе хора. Списъци ли да вадим сега?", заяви Кутев, което провокира Главчев да му спре микрофона.

"Това не е декларация. Или ще четете декларация, или ще ви отнема думата", категоричен беше Главчев. Спорът между двамата продължи около минута и на финала Кутев все пак се изказа. "Миналата седмица исках да заявя, че трябва да се водят ясни политики. Вчера на КСНС трябваше да се говори за заплатите на военните, а не за техниката.

Не съм искал да връщам темата за миналото. Моят баща е бил заклет комунист и се гордея, че този човек не наруши нито веднъж законите на тази държава. Няма да позволя сега някой да праща тези хора в Сибир и да се подиграва с миналото на баща ми. Когато нямаш минало, нямаш бъдеще. Няма да позволя някой да се гаври с паметта на баща ми, особено когато този човек си е сменял пет пъти партиите", завърши Кутев.

След това Парламентарната група на БСП за България“ напусна пленарната зала. По информация на "Фокус" в момента се провежда заседание на левицата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!