"Вън оттука, бе! Какво ми се хилите! Хили ми се! Нещастник!". С тези думи журналистът Георги Коритаров се опита да изгони днес от предаването си в ТВ Европа госта Иван Генов, пише flagman.bg. 

Иван Генов - в миналото си депутат и член на БСП, както и основател на крайнолявата партия "Българската левица",  има твърде екзотични политически тези.

Коритаров беше поканил Генов в качеството му на бивш посланик на България в Казахстан.

Иван Генов - в миналото си депутат и член на БСП, както и основател на крайно лявата партия "Българската левица" - действително има твърде екзотични политически тези, но Коритаров е последният, който може да бъде заподозрян, че не знае това. Още повече - Генов не е пристигнал самоинициативно в студиото, а е поканен от водещия на "Свободна зона".

Поводът за днешния скандал между двамата беше критиката на левия политик, че уводният коментар на Коритаров е бил "антисоциалистическа тирада". 

"Преди дни Симеон Сакскобургготски определи като промити мозъци всички онези, които не придават голямата стойност на Борис III като спасител на евреите, сякаш Борис III няма нищо общо с депортацията от Македония и от Тракия. И БСП мълчаха! Защо не реагира БСП? Какво е това?" - отговори Коритаров.

Това, което говори Симеон, е за негова сметка - отвърна Иван Генов.

Защо БСП мълча? Защо БСП не защити българските антифашисти? - повтори няколко пъти въпросите си Коритаров. - Не ви ли е срам, че вашата бивша партия не защити антифашизма?

Мен ме е срам от такива водещи като Вас, г-н Коритаров - отговори Генов.

Ами вдигате си багажа! И вън! Вън! - избухна водещият на "Свободна зона".

След това Генов го нарече Георги Албертович.

Не Георги Албертович, а "Алберт" е моят псевдоним - каза Коритаров. След няколко минути размяна на остри реплики той определи БСП като "мръсна комунистическа партия, долна".

- Г-н Коритаров, Вие просто компрометирате ТВ Европа - упрекна го левият политик.

- Ама махайте се оттука, бе! Компрометирам ТВ Европа! Комунист! Човекът, който искаше да остане договорът в сила със СССР...  - реагира водещият.