Скандал избухна преди минути в парламента, където ще се гледа оставката на вицепремиера Валери Симеонов и назначаването на Мариана Николова на поста му.

БЛИЦ припомня, че малко по-рано днес пък се разбра, че вицепремиерът в оставка е дал назад и няма да прави изявление. Самият той не е в парламента. Там обаче е Марина Николова.


                Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Докато вървяха дебатите почти никои от депутатите не взе дума за реплика или дуплика.

"Това е несериозно колеги", заяви Емил Христов, който води днешното парламентарно заседание.


Това обаче провокира депутатът от БСП Драгомир Стойнев и лидерката на червената партия Корнелия Нинова да скочат като обезумели.

За кратко настана суматоха в парламента.

"Добронамерено предупреждавам. Недейте с процедурни хватки да ми отнемате думата да говоря. Не се мислете за Г-н Главчев. Не искам да се случва за втори път", отсече Нинова от парламентарната трибуна.

"Дадох си сметка, че не съм ви забелязал. Действително. Имах намерение да ви дам думата. Не се страхувам от това, което се е случило с хората, които са били тук преди мен. Аз мога във всеки един момент да понеса отговорност за това, което правя", отвърна й Емил Христов.

"Г0жо Нинова. Само да ви припомня, че аз сам си дадох оставката. И вие не може да искате нищо, защото вече сте 79", шеговито й отвърна лично Димитър Главчев.

Веднага след това в парламента започна поименна проверка за установяване на кворум.  Поименната проверка започна по искане на депутата от ГЕРБ и председател на Правна комисия Данаил Кирилов. Той направи това предложение, след като Халил Летифов от ДПС направи предложение оставката на Валери Симеонов като вицепремиер и избора на Марияна Николова на негово място да се гласуват разделно.
 
След края на проверката се установи, че в залата има 141 депутати и кворум има.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!