Шефа на охраната по границата потвърди думите ми, че един от вариантите за преминаване на границата е чрез стълба. Това аз го казах преди няколко месеца и всички ме се изсмяха. Това каза пред камерите на Нова телевизия Елена Йончева.
"Министерския съвет взима решение да бъде изградена двуредова ограда, а само в труднодостъпните участъци - едноредова. После обаче тази задача се поставя на частна фирма и тази фирма променя проекта на МВР", разкрива тя. По нейни думи някой е взел парите, а не си е свършил работата и в момента националната ни сигурност е застрашена.

"Оградата е направена едноредово. Прави се опит да се скрие тази информация. Начина, по който е направена оградата говори за търговия с националната ни сигурност. Всички документи, с които разполагаме ще бъдат дадени на прокурор. Камерите на границата също не работят.", оповести тя.

В следствие на думите ѝ министърът на вътрешните работи Валентин Радев се включи по телефона в студиото и я обвини в лъжа. Той предложи сам да разходи Йончева, за да разгледа направата на оградата.

"Платено е само за едноредова ограда. Елате да проверите документите. Препроектирането е извършено по същия начин като първото проектиране. Ще го кажа бавно, че явно не ме чувате. Всичко е направено по закона и по правилата. Няма търговия със сигурността."

Йончева започна отново да говори, което подлуди Радев допълнително. "Спрете да говорите върху мен! Искате ли да ме чуете в крайна сметка! Какъв ви е проблемът не мога да разбера?!", разпали се министърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ