"Ако има 6-та политическа сила - това би било Реформаторския блок. Останалите са доста под бариерата. На тези нива статистическата грешка е 1 %, не виждам шанс да влезе който и да". Това заяви в ефира на bTV социологът Юлий Павлов.
"Няма изменение в нагласите. Дори и да се състави правителство, то няма да бъде харесвано от по-голямата част от хората. Има желаещи за чисто мажоритарна система, но мнението на експертите е, че е архаична. 

Вероятно ще се търси някакъв тип немска система. В България проблемът не е в изборните правила, а в качеството на кандидатите", заяви още специалистът.

"Нашите партньори от ЕС няма да погледнат с добро око, ако се включат представители на националистите в правителството. 

ГЕРБ имат повече потенциални партньори, но както и Борисов каза, по-съществените неща ще започнат на 27-ми март. Първото и второто място са толкова близки и е напълно възможно разминаване. По-вероятно е ГЕРБ да имат с 2-3-4 ма депутати повече", разясни Павлов.
 

"При 3-тото и 4-тото място резултатите също са много близки. Очаквам да гласуват между 3,5 млн. и 4 млн. души. 

Бих бил много изненадан, ако се появи 7-ма политическа сила в Народното събрание. При по-висока активност, шансовете ГЕРБ да бъде първа, се увеличават. При по-ниска БСП получава повече шанс", заключи експертът.