БСП слага край на агресивния тон и препирните с ГЕРБ в пленарната зала още от утре. За това е настояла соцлидерката Корнелия Нинова на тазвечершното заседание на парламентарната група, което се състоя в НС веднага след изпращането на Антонио Таяни. Понеже през последните дни се появяват внушения за сделка с ГЕРБ за свалянето на Димитър Главчев, да не си помислите, колеги, че има договорка, няма такава, уверила Нинова своите депутати, съобщава Канал 3.
От утре социалистите не трябва да отговарят на провокативни изказвания от управляващите, като например, Спас Гърневски, който обичайно не ги оставя пасивни. От утре трябва да станем по-сериозна, солидна опозиция, поискала Нинова.

И се аргументирала, че в очите на хората с разправиите си управляващи и опозиция изглеждат като деца от детската градина.
И без това избирателите виждали във всички политически сили в НС маскари, констатирала тя. Ще дойдат други и ще ни изметат, предупредила соцлидерката.

Лидерката на БСП още миналата седмица обяви от трибуната след оставката на Главчев, че това е възможност за ново начало в поведението на опозицията и управляващите в светлината на председателството.

Нинова обявила новия курс веднага след срещата на председателския съвет в Народното събрание и лидерите на партии с председателския съвет на европарламента, начело с Таяни.

Социалисти подозират, че именно той е поискал новия тон между партиите в НС заради европредседателството. Червената група обаче не била информирана от Нинова за това, което са си казали насаме лидерите на парламентарните групи и ръководство на парламента с Антонио Таяни.

Въпреки това, соцдепутатите останали смаяни и се чудели дали лидерката им първа с личен пример ще обърне посоката и ще загърби обичайния си стил, в който громи ГЕРБ от трибуната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!