Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви пред журналисти в парламента, че всеки месец ще дарява 600 лв. от депутатската си заплата.

Решението и е вследствие на отхвърленото от мнозинството предложение на левицата за намаляване на месечното възнаграждение на народните представители.

"Направих това предложение не проформа, а искайки то да стане", коментира Нинова и допълни, че въпреки отхвърлянето му от парламента, тя ще го прилага за себе си като закон в сила.

"Намалението, което предложих от около 600 лв. месечно, всеки месец ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", каза тя.

"Никого не задължавам, но да знаете, че празни приказки не говоря", допълни Нинова. "Системата и статуквото се съпротивляват по всякакъв начин да не си намали привилегиите, заплатите и благините. На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява", заяви лидерът на БСП.

"Ще продължим да даряваме и от парламентарната група, и от субсидията на партията. Но тук ставаше въпрос за друго - за личен пример, за осъзнаване, че депутатите и политическата класа като цяло трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", каза още Нинова.