В публичното пространство продължават да валят имена, все на дами, за кандидат-еврокомисарки на мястото на спасилата се от ЕК обратно в Световната банка Кристалина Георгиева.
След спрегнатите имена на Лиляна Павлова и Екатерина Захариева, поредният слух вкара в обръщение това на евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел, разкри в социалната мрежа журналистът от "Еуроактив" Георги Готев, цитиран от Канал 3. От ЕНП действали здраво за тази кандидатура, гласи мълвата откъм Брюксел, и въпреки че това била строго пазена тайна, тя вече бе разконспирирана в социалната мрежа.

Съпругът на евродепутатката пък е работил за ЕНП, така че гърбът е подсигурен. Освен това Илияна Цанова от ЕФСИ, която е човек на Кристалина Георгиева и Росен Плевнелиев, се била отказала. Отказала и Илиана Иванова от Европейската сметна палата.

И двете били доволни от сегашната си работа, но слухът спряга сред мераклиите, които засега хич и не мислят за отказ, вицепремиерката Меглена Кунева. Тя вече е била еврокомисар в комисията "Барозу" и в момента такъв вариант би изиграл ролята на спасителен пристан, предвид разкапаното състояние на Реформаторския блок, коментираха анализатори.