Преди няколко дни евродепутатът Ангел Джамбазки заяви в интервю пред БЛИЦ, че "БСП са отговорни, че има македонска нация и всички до един са за разстрел". По-рано днес лидерката на социалстите Корнелия Нинова призова Антонио Таяни да се разграничи от изявлението на Ангел Джамбазки и да предприеме мерки в европарламента, върху който се поставя кафяво петно. Пиарката на ВМРО Екатерина Анева не остана равнодушна по скандалната тема и написа отворено обръщение към Нинова и БСП, в което призовава социалистите да "спрат лицемерието".



Вижте какво написа Анева на личния си профил във Facebook:  


"БСП, които са правоприемници на мракобесната БКП, отново си правят евтин ПР на гърба на ВМРО. 
Хайде стига, другари! Стига лицемерие! 
Вие последни имате право да коментирате темата Македония, а и темата българска история като цяло! 
Не бяха ли вашите предци онези родоотстъпници, които предадоха националните интереси на Родината ни, като преотстъпихте изконната българска земя Македония на Тито и Югославия?
Не бяхте ли вие онези коминтерновски чудовища, които сътворихте Франкенщайна "македонска нация"? Да Ви напомням ли за лагерите, за това, че изтребихте цвета на българската интелигенция, за да дойдат шумкарите и обирджиите на мандри и да се настанят на жълтите павета по цървули и 45 години не малтретирахте ли, а и сега продължавате за съжаление, да издевателствате над нашата Майка България?
Над 250 хиляди интелектуалци затрити по лагери, пребити с лопати и кирки и заровени в масови гробове - това не е ли геноцид, другари и другарки, които днес пищите истерично за права и се жалвате, че сте заплашени физически от "националистите" в лицето на Ангел Джамбазки, който всъщност ви каза нещо съвсем различно (!).
Ние от ВМРО не сме нищо повече и нищо по - малко от радетели за моралната (и не само) цялост на Майка България. Ние помним историята, защото сме я учили не по Макаренковски, а по прочита на воеводите, на нашите бащи, дядовци и пра-дядовци, които са оставили костите си по чукарите, за да я има днес България!. 
Засрамете се! Отново каляте България пред Европа, при това с фалшиви новини! Предците ви са за разстрел, но те отдавна са мъртви. Мир на праха им, не че са били или вие сте вярващи, но ние сме! Не, че те заслужават молитва послесмъртно, но ние имаме вяра, морал, и ценности, другари и другарки маргинални постдимитровски наследници!
И да! Вие - техните отрочета носите отговорност за непоправимите и непростими зверства - отдаване "под наем" на Македония на СССР и Югославия. О, да не забравя - почти финализираното анексиране на Родината ни към СССР. Като 16-та република!
Убийствата на нашите братя и сестри, които са се борили това престъпление да не стане факт. И тях ли да забравим?
Както искате да забравим, че сте виновни наравно с предците си и за убийствата на българската интелигенция и на хората, които са се борили за достойнството и честта на България през вековете?
И тяхната памет "се пише" на Вашата сметка. Вие сте национални предатели! 
България над всичко!
(За тези, които ме познават, знаят, защо използвам точно тези изображения)."


 


 


Екатерина Анева