От президентството взеха отношение по повод вчерашното изказване на заместник-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, който вчера обяви, че Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) разследва сделка, сключена от служебното правителство, с което намекна за нередности, извършени включително от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

Става въпрос за сделката за 290 високопроходими автомобила, които бяха закупени от МВР на стойност от 20 милиона лева.

Ципов направи въпросния намек по време на извънредния брифинг вчера, на който отвърна на БСП и конкретно на Елена Йончева за обвиненията им, че ще се изграждат бежански центрове в общините Елхово, Малко Търново и Любимец.

"По същото време на това правителство (служебното) беше приключена една друга процедура. Беше сключен договор за доставка на 290 високопроходими автомобила. Същата процедура в момента е обект на проверка на ОЛАФ. Хубаво е Елена Йончева да отиде да поговори със служебния министър Узунов и да попита защо в момента ОЛАФ проверява тази поръчка", обяви вчера Ципов.

В тази връзка от президенството излязоха с официална позиция, в която обявиха изказването на зам.-министъра за манипулативно.

"Информацията е поднесена манипулативно и категорично не отговаря на истината. Въпросната процедура е започнала преди назначаването на служебното правителство, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов, и е завършена далеч след края на неговия мандат от настоящето редовно избрано правителство", гласи позицията, разпространена от президенството.