Бившият директор на областната дирекция на МВР във Видин Константин Джунински обявил, че отстраненият главен секретар на ведомството Георги Костов никога не го е принуждавал или притискал да подаде оставка. Това съобщава в новия си брой вестник „Ние“.
Именно оказван политически натиск от страна на Костов върху петима областни полицейски шефове бе основният мотив, с който служебният вътрешен министър Пламен Узунов го предложи за отстраняване на президента Румен Радев. Държавният глава уважи аргументите на Узунов и Георги Костов бе освободен от поста си в средата на февруари.

Според Джунински през периода на съвместната си работа с Костов ексглавният секретар му помагал и не е позволявал върху професионалната им дейност да има какъвто и да било натиск.

Полицаят категорично е заявил, че никога не е подавал нито устен, нито писмен сигнал за публично тиражираните обвинения срещу главния секретар Георги Костов, защото никога не е имало основание за такова нещо.

Константин Джунински добавил, че може да каже само хубави думи за професионалните качества и коректно отношение на Костов към него и към дейността им като служители в МВР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!