Укриващият се от прокуратурата и издирван от Интерпол бивш банкер Цветан Василев, активира нова пионка, в опитите си да присвои БТК, който е най-ценния актив, придобит с пари на вложителите в КТБ.
Припомняме, че още през лятото на 2014-та Василев прехвърли на свое име 43% от БТК, като лично придоби собствеността на лихтенщайнското дружество SHCO 79, което и без това фактически контролираше до този момент, за „умопомрачителната“ сума от 20 хиляди евро, макар че пазарната им стойност беше стотици милиони (тези дялове реално бяха придобити през 2012-та година чрез множеството фирми-бушони, но не от Василев, а от КТБ, с пари на вложителите в нея). Присвоявайки по този безпардонен начин част от БТК, Василев всъщност тогава показа за пръв път публично истинското си лице – на обикновен измамник.

После, през 2015-та Василев хариза за 1 евро на белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие в комплект БТК, Дунарит, Авионамс, НУРТС, ТВ 7 и ГАРБ, а последният се представяше за крупен инвеститор. След като схемата им беше разкрита, Луврие „върна“ обратно предприятията, а Василев набързо пак ги „продаде“, но на друго подставено лице – Дмитрий Косарев, който и досега твърди, че бил „собственик“ на най-големия български телеком. Измамата обаче лъсна, след като в медиите се появи договор, според който Косарев трябва да охранява Василев и семейството му, срещу 20% от Виваком, НУРТС, ГАРБ, Дунарит и Авионамс, ако двамата успеят да ги продадат.

След като и тази далавера беше разкрита, преди две седмици съсипателят на банката, от която бяха източени в полза на свързани с Василев фирми-бушони над 5 млрд. лева, пробва нова схема, промотирана от поръчковия му журналист Мирослав Иванов. В сайта, в който работи Иванов и който сайт изцяло се е поставил в услуга на избягалия бивш банкер - „Трансмедия“, се твърди, че собственикът на тази медия Георги Василев, бил отправил искане до държавата, същата да се намеси в „казуса БТК“. Причината била, че на хоризонта се появил изневиделица „нов инвеститор“ – швейцарската фирма „Universal Investment Advisory“….която обаче била представлявана от същия Георги Василев.

При положение, че Виваком вече има нов собственик (в резултат на организиран през 2016г. публичен търг в Лондон за акциите, от страна на кредитора ВТБ, и на който търг бяха заплатени 330 млн. евро), а синдиците на КТБ отдавна са завели дело в съда, с което искат попълване на масата на несъстоятелността със 125 млн. евро - колкото е източил Василев от банката за покупката през 2012г. на телекома, е повече от ясно, че се касае за поредния сапунен мехур на Цветан Василев и компания и поредната подигравателна схема на гърба на излъганите вложители в КТБ.

Още повече, че активното мероприятие прилича твърде много на спектакъла който разиграха Василев и Луврие през 2015г. Дотолкова, че дори двата интернет-сайта - на фирмата на Луврие „LIC 33“ и на Георги Василев – „Universal Investment Advisory“, са почти идентични и представляват набързо създадени платформи, очевидно с цел да осигурят добре звучаща за пред обществеността легенда за „чуждестранен инвеститор“.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА СКАНДАЛА В БЛИЦ!