Шестима от хората на Иван Костов в Столичния общински съвет (СОС) са гласували през 2007 г. за приватизационния договор, с който дружеството "Витоша ски" придоби лифтовете в парк Витоша. Това стана ясно от думите на председателя на СОС Елен Герджиков. Договорът е гласуван на 26 юли 2007 година, а по това време ГЕРБ не са имали общински съветници, обясни Герджиков. 

Изявлението му е по повод искането на ДБС, „Да, България“ и „Зелените“ Столична община да разтрогне договора, защото ски съоръженията не се поддържат. От протокол за гласуването обаче става ясно, че Атанас Кундурджиев, Вили Лилков, Иван Николов, Кръстю Тихчев, Тодор Николов и Христо Кожухаров от ДСБ са дали зелена светлина за приватизацията на лифтовете.

Герджиков определи въпросния договор като „обида за здравия разум“. „Всеки договор за наем на гарсониера е по-дълъг и подробен от въпросния приватизационен договор. Второ, той не задължава дружеството „Витоша ски“ да предоставя услугата, т.е. те могат да работят или не, когато си поискат. Трето, задължението за инвестиции е всъщност пожелание“, заяви Герджиков. По думите му е абсолютна лъжа, че общината може да прекрати едностранно договора, защото не се изпълнява.

Той обясни още, че по договор инвестициите в лифтовите съоръжения са едва 500 хил. лв. Тези пари са изхарчени още през 2008 г., което е в изпълнение на договора. Отделно през годините са направени 11 проверки. По договор „Витоша ски“ са трябвали да запазят работните места, но през 2009 г. вместо 60, налични са били само 47 и поради това е съставен акт и е наложена глоба от 120 861 лв. Последната проверка е била миналата година, но нарушения не са констатирани

„Тежка форма на политическа шизофрения е хората, които са подготвили това решение, сега да ни обвиняват нас“, каза още Герджиков. Председателят на СОС смята, че проблемите на Витоша могат да се решат само с актуализация на плана за управление на природния парк, който обаче трябва да бъде одобрен от Министерството на околната среда и водите. От „Московска“ 33 са категорични, че новият план не предвижда допълнително строителство на хотели и хижи в планината, а само възможност за нови инвестиции в модернизацията на ски съоръженията.