Името на баща ми Радой Ралин беше обсебено в името на една пиар кампания, на една употреба..,Радой Ралин, моят баща, сливналията Димитър Стоянов, той никога, по никакъв начин не може да бъде свързван с каквато и да е националистическа кауза, каквато преследва партия „Атака“.
Това заяви пред Нова тв Кин Стоянов.

"Патриотизмът произтичаше от човеколюбието му. Години наред се злоупотребяваше с името му. В една предизборна кампания, майката на Димитър написа в един вестник, че Радой обичал Волен повече от синовете си. Аз го пазя този вестник! Сега да видя какво ще каже тя по този въпрос !?", каза още синът на поета.

Кин Стоянов призна, че не е честитил на сина си Димитър Стоянов раждането на момиченцето му Капка. Бащата на евродепутата от „Атака“ и бивш съпруг на Капка Сидерова каза иронично, че Радой Ралин със сигурност би се зарадвал, ако внукът му поднови името на майка му Кина.

Кин Стоянов обясни, за пореден път, че е прекратил отношенията си с Димитър, когато го видял в общинската листа на  „Атака“. Днес обаче би искал да си поговорят, още повече че Митко стигнал до върховен етап в живота си – станал баща.

„С него може би не съм бил зрял баща, както с другите ми деца. Може би неговите по-малки брат и сестри ще ме научат да бъда по - добър към него“, каза още бащата на евродепутата.

Журналистът заяви, че прекалената му почтеност към Капка, за да защити детето си, в крайна сметка го отдалечила от него. "Той не знае много неща, защото не съм му ги казвал. Нещата трябваше да бъдат казани дори с риск да нараня една детска душа. Вече аз съм направил това нещо и трябва да си нося последиците", допълни Стоянов.