Гледах филма на Елена Йончева. Даже бях на премиерата. Аз лично съм съпричастен към оградата на границата с Турция, тъй като моя беше идеята тя да бъде направена. Вчера пак бях на границата“. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в "Още от деня" по БНТ.

„Там има изнасяне на поверителна информация, злоупотреба с документи и други. Затова преди време дадох Йончева на съд. С едно нещо от нейния филм съм съгласен – има корупционни схеми. Другото е пропаганда. Не мисля, че филмът й има качества“, каза той.

„Корупция може да има в „Гранична полиция“, а не по високите етажи, както твърди Йончева във филма си“, категоричен е Валери Симеонов.

Вицепремиерът каза, че последните два дни е бил на границата в района на Средец. Едно нещо му е направило лошо впечатление. „Войниците ми казаха, че ги пуснат наряд сами, а не ги комплектуват с гранични полицаи“, каза той.

Попитан сам ли води битките си или има и подкрепата на премиера Бойко Борисов, той заяви: „Не държа да ми се чува думата или да си налагам мнението, но искам да припомня, че ние сме коалиция.
 
Да, невинаги има коалиционна култура при нас, но това е нормално. Все пак има част от новините, които ние научаваме от медиите, а не от коалиционните си партньори. Пример е изненадващата оставка на Димитър Главчев“.

„Опозицията няма да бъде укротено. Особено с тая дама, която играе ролята на джихадиска, опасана с пояс от експлозиви и държи бутона. От сега нататък ще има стремглава ескалация на услови и рекет от страна на Корнелия Нинова“, категоричен е Симеонов.

„Сто пъти по-добре е да имаме ежеседмични скандали с ГЕРБ, отколкото властта да иде в ръцете на БСП и ДПС. Кабинетът не е застрашен, ние няма да си оттеглим подкрепата от кабинета“, категоричен е вицепремиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!