Валери Симеонов се застъпи за зам.-министърката на труда и социалната политика Росица Димитрова. БЛИЦ припомня, че тя подаде оставка, която бе приета от премиера Бойко Борисов, след като пътува за конференция до Ню Йорк с билет за 8300 лева.

Конференцията бе на тема Конвенцията за правата на хората с увреждания, което скъпият билет създаде широко обществено недоволство с оглед на протестиращите пред парламента майки на деца с увреждания, които поискаха извинение и оставка.

"На майките не им е работа колко струва самолетният билет на зам.-министърката”, обяви вицепремиерът Симеонов в Министерски съвет.

"Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че тя е един добър професионалист. В държавната администрация се създават много трудно професионалисти, за да бъдат толкова лесно харчени. И то за абсолютно безумни обвинения – че е пътувала с бизнес класа в самолет”, допълни Симеонов, цитиран от Канал 3.

"Пътувала с бизнес класа в самолет. Всички тези, които разпространяват тази информация, би било добре да проверят, че когато се наложи да купиш билет в последния момент, обикновено са останали места само в бизнес класа.

Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да си купя билет бизнес класа просто защото трябваше да го купя два дни предварително.

А къде е спала там, някой сети ли се да попита? В общежитието на посолството. Това за мен е несериозно и смятам, че по този начин държавната администрация ще се обезкръви.

Валери Симеонов обяви, че е разговарял с премиера Бойко Борисов и го е призовал да не подписва оставката ѝ.

"Настоявам оставката да не бъде подписана и да не се освобождава заместник-министър, който има своя професионален опит, има своята професионална биография и е приет в най-тежкото министерство. Или може би си мислим, че България изобилства от добри кадри, изграждани с десетилетия. Не може по този начин да бъде пожертван заместник-министър от министър-председателя“, заключи вицепремиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!