За шест месеца отговорното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти” свърши немалко. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, който участва в разисквания относно политиката за решаването на демографските проблеми в страната.
„Това е един от най-тежките проблеми на съвременна България. Не мога да приема някои упреци на представители на лявата част в залата, че едва ли не това се дължи на 6-месечното управление на коалиционното правителство на ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Това просто не е сериозно. Няма как процеси, които се развиват и формират с десетилетия, да бъдат обусловени в управление от 6 месеца. Това няма как да стане. Аз причислявам това към изказванията с политическа насоченост, на които не трябва да се обръща голямо внимание”, заяви Симеонов, цитиран от Фокус.

Той коментира и изказването на Георги Гьоков, че негативните демографски показатели трудно може да бъдат преодолени с мерки, взети в „джунглата на това управление” и заяви: „Това е некоректна квалификация, защото в такъв случай срещу вас сега стои един звяр, излязъл от джунглата. Мисля, че нямате такова мнение за мен”.

Вицепремиерът Симеонов не коментира поредния призив от страна на ДПС да депозира своята оставка, но заяви: „Въпросът, който обсъждаме в Народното събрание, е достатъчно отговорен, за да бъде обсъждан по този начин. Всъщност той трябва да бъде обсъждан, а не да бъде използван политически”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!