Вицепримиерът Валери Симеонов заяви твърдата позиция на държавата да затваря шумни заведения по морето. В един часа след полунощ в събота със специален калиброван уред Симеонов е извършил проверка в Слънчев бряг, като във фокуса на инспекцията са били централната алея, както и „прословутата група заведения на Южния плаж“.
 „На 400 метра от „Бедрум“, което заедно с побратимите си - другите три заведения, тормози целия залив, констатирахме 91,9 децибела при максимално допустими в заведението 40 децибела. Можете да си направите извода за какво брутално газене на законите и нормативните уредби става въпрос“, посочи Симеонов, цитиран от burgasinfo.com.

Ако установим и други нарушения, заведенията ще бъдат затворени, каза той.

Държавните институции ще засилят проверките в „обекти- рецидивисти“, каза Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Проверките ще бъдат изненадващи, набелязани са и конкретни места. Те ще бъдат гледани под лупа по няколко компонента - и от данъчните, и от полицията, и от Агенцията по безопасност на храните и пр.

Вицепремиерът заостри вниманието на НАП към многобройните атракциони, които се изнасят вечер в Слънчев бряг.  По централната и крайбрежната алея се появяват стотици нелегални обекти, които предлагат всякакъв тип услуги на опиянените туристи- футбол, снимки с папагали колички, боксови круши, лостове за набиране... Всичко това е с едни колелца, които се избутват на централната алея, която става непроходима. Вечер Слънчев бряг е курорт без всякакъв контрол. На това ще бъде сложен край“, каза Валери Симеонов.

Той заяви, че ще се пристъпи към конфискация на триколките, които се отдават на туристи в Слънчев бряг. Хлапета летят между летовниците с превозните средства със скорост 30-40 км/ч, а това създава сериозен риск от инциденти. Хората, които ги отдават пък, не си и помислят да издават касови бележки, каза още Симеонов и заяви, че ще се пристъпи към затваряне на обектите.