Коалицията „Обединени патриоти“ ще продължи да е във висящ развод, докато това не влезе в остър разрез с разбиранията и програмата на НФСБ. Това каза депутатът от „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов, предава "Фокус".

Той добави, че вероятно това време наближава. Симеонов каза, че е завел дела срещу ПП „Атака“ за уронване на престижа, както личен, така и партиен. Симеонов каза още, че до момента не си е позволил да обижда лидера на „Атака“ и няма да го прави, защото това е под политическия му морал. Лошо е, че ударите, които НФСБ получава, са от коалиционен партньор, а не от опозиционна партия, посочи Симеонов.

Той коментира предложението на вицепремиера Красимир Каракачанов за вътрешни избори. „Какво значи вътрешни избори? Как ще стане тази работа? Помните ли как започва провала на СДС? За тези, които не помнят ще го направя. Беше точно с такива вътрешни избори, които прерастнаха в сблъсъци по места, в провинцията и до физическа агресия. В крайна сметка това ожесточение и желание да се пласираш на всяка цена, воден от нечистоплътни амбиции на партийни Бай Ганьовци, доведе до тоталното разцепление на СДС“, припомни той.

Според Валери Симеонов едва ли това е целта на Каракачанов.