Главният прокурор Сотир Цацаров обяви в „Шоуто на Слави”, че има досъдебно производство за завишени цени за строежа на оградата по границата. Това станало след доклад на ДАНС.

Бившият вицепремиер Валери Симеонов днес коментира темата в парламента: „Трябва да ви кажа, че ДАНС не е институцията, която може да определи дали има престъпление или не. Аз също съм контактувал с ДАНС и трябва да ви кажа, че нямам много високо мнение за работата на ДАНС. И още нещо, все пак, не може един гологлав чалгар да се изживява като съдия в България и да раздава присъди. И това също го имайте предвид”.

След въпрос дали гологлавият чалгар е Слави Трифонов, Симеонов отговори: „А, не съм казал Слави Трифонов”, уточнява Флагман.бг.

Валери Симеонов обясни, че не се притеснява от проверката на прокуратурата.

Лидерът на НФСБ каза, че е идеолог на оградата, но „не и монтажник, не и областен управител”. Симеонов припомни, че областните управители са тези, които сключват договори с възлагане.

Той обясни, че „тогава ни бяха нападнали огромни тълпи бежанци” и затова са предложили в предишния парламент оградата да се строи при директно договаряне, защото така се спестява време.

Работа на прокуратурата било да провери дали има неизгодни договори и злоупотреби.

„Аз, доколкото съм имал контакти с областните управители, не видях такова нещо. Не съм проверявал подробно, но смятам, че хората са си свършили работата. Говоря за тези областни управители, които бяха при предното управление на ГЕРБ, в 43-ото Народно събрание, и сега, тъй като завършването на оградата стана в първите месеци на 2017-та година (сегашния мандат).”

Валери Симеонов нямал информация за разминаване в цените. Той установил, че на много места дори е построено повече, отколкото е възложено.

Бившият вицепремиер каза и че не е виждал доклада на ДАНС, установил завишените цени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!