Медиите да питат Волен Сидеров и неговите депутати защо не са били в пленарната зала по време на обсъждането и гласуването на новата вицепремиерка Марияна Николова. Този въпрос към него, отвърна Красимир Каракачанов по повод слуховете, че лидерът на "Атака" е изнудвал за водаческото място в евролистата срещу подкрепа на за Марияна Николова. По неофициална информация на депутати от ВМРО и НФСБ лидерът на третата партия в коалицията е бил отрязан от другите двама.

Каракачанов потвърди, че темата е била разисквана на коалиционния съвет. "Той зададе въпроса по следния начин - ще бъдем ли заедно на евроизборите", разказа Каракачанов в кулоарите на НС. "След толкова много оплюване от твоя страна, аз трябва да питам моето ръководство дали те са съгласни дали да бъдем заедно на евроизборите", отговорил Валери Симеонов. Персонално не е обсъждано дали ще бъде той, дали трети, пети, добави лидерът на ВМРО.  
Има проблеми, вчера сме си говорили 4 часа. Резултатът е, че "Атака" ги няма в залата, питайте ги тях защо, коментира той. В коалиционното споразумение пише, че всяка партия има право да оттегли вицепремиер, министър или друг член изпълнителната власт, и да го замени с предложение, което направи, припомни още Красимир Каракачанов.

Той предрече успокояване на страстите в ОП със завръщането на Валери Симеонов в парламента и уточни, че Сидеров остава председател на парламентарната група.

Смятам, че това ще даде възможност всеки ден да си говорят заедно в една стая с колегите и да имат възможност за диалог, прогнозира военният министър. По отношение на избраната за вицепремиер Марияна Николова заяви, че очаква да бъде особено енергична по темата демографска политика.

"Това е царицата на проблемите в България. Какви високи доходи, когато се оказва, че в България няма кой да работи. Трябва да се спре финансирането на маргиналната раждаемост и да се стимулира грамотната раждаемост", коментира още Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!