Днес в Държавната дума на Руската Федерация проведохме изключително ползотворна среща с представители на комисията по външна политика. От повече от 150 наблюдатели от десетки страни единствено делегацията на ПП АТАКА имаше честта да бъде приета в Държавната дума на Русия, написа в профила си във Фейсбук лидерът на партията Волен Сидеров.
По време на срещата изразихме своите впечатления от изборния процес в Москва, който имахме честта да наблюдаваме.

Нашата делегация установи, че изборите за президент на Руската Федерация, които Владимир Путин спечели с невероятен резултат, се провеждат спокойно, с изключителна организация , пълна демократичност и при условия, от които само може да се взима пример.



Акцент в разговора бе темата за подновяване на строежа на атомна централа , както и възможностите за трансфер на руски газ в България след провала на Южен поток. Като част от управлението на България мога да допринеса за това българския интерес в сферата да бъде отстояван и в страната ни най-сетне да заработи газов хъб.



От разговора с депутатите от Единна Русия и наши домакини стана ясно, че те отчитат положителната промяната в поликата на българското правителство след влизането на патриотите във властта. Тема в нашата среща бе и необходимостта от практическо и икономическо взаимодействие между московското кметство и областната администрация на София, за което ПП АТАКА и нашият областен управител могат да допринесат сериозно. Обсъдени бяха и въпроси от сферата на спорта, като бе наблегнато и върху нуждата от съвместни дейности на младежи от Русия и България.



От руска страна участие в срещата взеха първият заместник-председател на комисията Светлана Журова, заместник-председателя и световноизвестен шахматист Анатолий Карпов, заместник- председателя и бивш шампион по фигурно пързаляне Ирина Роднина, както и председателят на групата за приятелство Русия – България Александър Василенко. Освен мен, в делегацията на ПП АТАКА участваха и заместник-председателят на НС Явор Нотев, заместник - председателят на ПП АТАКА Десислав Чуколов и ръководителят на административния апарат на партията Христо Маринов.