„Управленската програма, която подписахме с ГЕРБ, е един голям компромис, защото това не е програмата, с която партия „Атака” иска да управлява. Това е така, защото хората не пожелаха да ги управлява „Атака” и Сидеров да е премиер. Народът гласува за партията на Борисов и пожелаха той да е министър-председател. Избраха евроатлантическата партия, за която е ясно, че на първо място стои Европейският съюз”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Неделник” по Телевизия „Алфа” .
„Аз се обръщам към коалиционните си партньори от НФСБ и ВМРО и към техните председатели Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, с които постигнахме невероятно висок резултат на президентските избори през 2016 година и станахме трета по големина политическа сила, в което бях сигурен”, продължи коментара си Сидеров.

„В приоритети, около които „Обединени патриоти” се обединихме с  ГЕРБ,  е записано, че българското европредседателство ще доведе до повишаване на сигурността, икономическата активност, защита на правата на потребителите, не на „джендърите”, защита на интересите на българските общности зад граница, посочи Сидеров в неделното предаване по „Алфа”. Сидеров повдигна въпроса защо не се рестартира АЕЦ „Белене” . По думите му това ще е един мощен тласък за регионалното развитие на региона. В това коалиционно споразумение теми като „дискотеки”,  „лифтове” , „шейни” и „ски” не присъстват. Има енергетика, доходи, подобряване на стандарта на живот на българския народ.  Тук се обръщам към Каракачанов и Симеонов с това, че именно към тези теми, касаещи българина, трябва да насочим вниманието си.  Затова сме влезли във властта” бе категоричен лидерът на „Атака”. Той допълни, че в противен случай патриотичните партии ще се обезличат като коалиция, която тласка управлението към подобряване на живота на хората.

Сидеров припомни, че миналата седмица е присъствал като гост на заседание на Министерския съвет, на което не е чул позиция или предложения на някой от министрите и вицепремиерите, а са се подхвърляли шеги и закачки. „Не видях загриженост, която да дава чувството, че се работи по важните теми и въпроси.”
„На първо място и приоритет  е хората да видят, да разберат и да усетят, че политиците, за които са гласували и които ги управляват, са загрижени за проблемите им. Нихилизмът ще доведе до разпад на обществото.” Така завърши Волен Сидеров по повод коалиционните отношения и темите, които са важни и за които патриотите са във властта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!