Коалиционният съвет взе решение да бъде изслушван в парламента всеки министър за изпълнението на управленската програма. Това каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП „Атака“ Волен Сидеров, предава агенция "Фокус".

Освен изслушване, на министрите ще им бъдат задавани и въпроси. Процедурата ще се прави за първи път в българския парламент и изслушването няма да се случва в петъчния парламентарен контрол, обясни той.

„Министрите да се отчитат за това какво вършат. Всички камери, микрофони и диктофони са в парламента, а в министерствата, където е реалната власт и където се разпределят пари, обществени поръчки и прочее, медиите имат ограничен достъп. Сега това ще се промени, защото ще викаме всички министри на изслушване и те кажат какво са направили и какво предлагат да се направи. Това ще се обсъжда, дискутира и гласува. Това е съвсем нов момент в парламентарната практика“, обясни той.

Според Волен Сидеров това е добре на фона на опитите на БСП да направят парламентарна криза. По думите му до такава няма да се стигне.