Не виждам причини тази сделка да събори правителството, напротив - ако то действа разумно, мъдро, даже може да затвърди позицията си, а не да падне. Така Волен Сидеров оцени ситуацията, в която се озова коалиционното правителство покрай скандалната продажба на ЧЕЗ, предава "Канал3".
"За мен решението е държавата да се върне в енергоразпределителните дружества и то с повече от 34%, ако може с над 50%, както е в една Франция, която има 84% дял", продължи Сидеров. 
 
"Доколкото консултирах хора, които се занимават с право, насилствено държавата не може да влезе в сделката. Но купувачът предлага това, чухме в Парламента - държавата да влезе с 34%. За мен това е хубаво - държавата да има присъствие, 34% е блокираща квота. Ако купувачът се съгласи държавата да има 34%, това е добър вариант. Така ще има основание за намеса", смята Волен Сидеров
 
Запитан от водещия Любо Огнянов откъде биха дошли парите, с които държавата да влезе в енергото, Волен Сидоров отбеляза: "Това да каже изпълнителната власт. Но мисля, че може да се извадят докладите, които съм предоставил за десетките нарушения на тези оператори, и те да се използват за определяне на цената. Нарушенията са налице и българската държава цена може да нагласи по-добра цена".
 
Волен Сидеров сподели, че не разбира реакцията на БСП след като се появи вариант за влизане на държавата в дружествата. "За мен бе изненада, че толкова активните колеги от БСП някак си не се зарадваха на това предложение. Те говорят, че държавата трябва да се върне. Е, добре, чуваш, че държавата предлага такова връщане, и не казваш: "Това е добро". БСП трябва да поддържа това.
 
Затова им казах в парламента, че когато съм водел тази битка, тях ги нямаше. А сега постоянно виждат шанс да атакуват правителството. Хубаво, но аз ясни аргументи не чух, не беше по същество, нямаше анализ", смята Волен Сидеров, като добави, че "Коя е тази Гинка" за него не е аргумент.
 
Запитан за участието на Обединени патриоти на изборите за европарламент, Волен Сидеров категорично заяви: "На мнение съм,че трябва да се явим заедно трите партии, тези избори са с ниска активност. За мен най-добрият вариант е да се явим заедно. При добра работа и организация можем да вкараме двама човека в европарламента. На тези избори не трябва да сме отделно."
 
Волен Сидеров сподели, че ще разговаря отново с другите двама партньори от ОП - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов по въпроса. "Говорил съм със Симеонов, ще го убеждавам, ако нещо е бил в моментно настроение, смятам, че трябва да го преодолее и да приемем едно разумно решение - да сме заедно."