БСП се отказа от парламентаризма, няма как да защитават позицията си извън зала. Кворумът ще бъде осигурен. Спираме пътуванията на депутатите до международни организации, за да осигурим кворум. Може би сега парламентът ще заработи по-делово, тъй като опозицията протакаше заседанията. С или без опозицията ще се вземат важни решения. Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров.

"От БСП си получават 1/3 от заплатите и извън зала. ГЕРБ трябва да приеме предложението ни да не получават заплати, тъй като опозицията няма да върши работа, каза още той. 

"Каквото и да стане на евроизборите, трябва да удържим мандатът. Борисов трябва да си изкара поне един пълен мандат", допълни Сидеров.

"В парламента са всички камери и медии, в Министерски съвет е тихо като в храм. Където е истинската власт няма показ. Трябва да има мониторинг на свършеното от министерствата. Къса се връзката между изпълнителна и законодателна власт", коментира лидерът на "Атака".

"Вдига се голям шум около преференциите, а това е технически процес. БСП го истеризираха и създадоха едно напрежение. Политиката не е състезание, както смятат от опозицията. Всъщност политиката е за вършене на реални неща", заяви Сидеров. 

"Не сме говорили с Бареков за коалиция на евроизборите. В една съществуваща коалиция не е коректно да гледаш на други страни. Първо трябва да решим въпросът как ще се явим", завърши Волен Сидеров. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ