За АТАКА основна тема винаги е била и ще продължи да бъде вдигането на пенсиите. Това заяви лидерът на партията и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров на среща с граждани в Благоевград.
Пред пълната зала той обясни, че са успели да повишат минималното възнаграждение за възрастните до 200 лв., но идеята е то да стане 300 лв. „Категоричен съм, че не само минималните, а и останалите пенсии трябва да се повишат. За това са необходими милиарди, които всяка година трябва да се попълват от някъде. Ако няма икономика, няма как да говорим за повишаване на пенсиите”, подчерта пред симпатизантите Сидеров.



По думите му индустрията, която съществуваше при социализма, е разрушена. „Сега започва някакво съживяване, но то е главно от страна на чужди компании, които правят у нас логистични центрове или строят предприятия, в които да се произвеждат автомобилни части, например”.

Пред благоевградчани той похвали Министерството на икономиката и министър Караниколов, който показва много добри качества. „Той е изключително инициативен човек. За една година успя да направи много неща – да облекчи бизнеса от административната тежест, да привлече инвестиции в индустриалните зони. Млад човек е, много амбициозен и се радвам, че показа качества. Moже да оживим благоевградска област с  инвестиции и рамо за българския бизнес”, заяви Сидеров.

Пред симпатизантите той припомни, че Обединените патриоти успяха за първи път да изместят ДПС от третото мястото на изборите. Националният координатор на АТАКА Светлозар Лазаров подчерта, че именно АТАКА е спряла Истанбулската конвенция и заради твърдата й позиция не бяха отзовани руски дипломати по случая „Скрипал”.