Поводът на срещата ни е един пакт за постоянната законна миграция - пактът на ООН. Той остана неизвестен на българската общественост и в момента върша работата на министерството на външните работи, тъй като те не обясниха този пакт. Той дори не е преведен на български. Официален превод няма. Няма дори английски вариант. Този пакт се явява като апокриф. Той бе предложен като нещо добро и положително за страната ни. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на среща с медиите на тема "Антиевропейският пакт за миграция на ООН".

"Приготвили сме ви извадки с акценти от този пакт. Това е "антиевропейския пакт". Аз го кръстих така", посочи още той.


 


 


 


 

 

"Екатерина Захариева не е съгласна с това, че наричам пакта анти европейски. Нелегалните мигранти, които нарушават законите би били план за развитие и просперитет. Говори се и за "джендър" преспектива. В пакта се споменава над 30 пъти тази дума. Според пакта трябва да легализираме всички мигранти и да инвестираме в развитието на уменията им. Сигурно трябва да се отделят средства, за да се инвестира. За сега уменията им, с който съм запознат, са да изнасилват момичета", възмути се Сидеров.

"Явно трябва да инвестираме в това. Искат да им осигурим възможност да се реализират, визи, частни спонсорства... Искам да се спра на още някои моменти. За коренните жители на Европа и България не знам някой да иска безплатна трудова консултация. Но го искат за тях. Споменава се, че трябва да ги задържаме само в краен случай.
 


Пактът иска да ги събираме със семействата им и да обучаваме администрацията на анти дискриминация. Всичко това е само част от акцентите на пакта, който е непознат на българската общност. Ако не беше участието на Патриотите във властта, този пакт щеше да бъде подкрепен. Същото важи и за Истанбулската конвенция. Някакви екземпляри обикалят блоковете и обясняват как ще правят десни партии. Ако тези "реформатори" бяха част от управлението и бяха в коалиция с ГЕРБ, щяха да бъдат приети пактът и конвенцията.

"Австрия отказа да се присъедини, САЩ също. Но тук имаше колебания", каза още той.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ
Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ