Имам малко бебе, а първите месеци са най-важни за едно дете. Така обясни Елена Аксиева причината дълго време да не стане народен представител.
31-годишната Елена Аксиева днес стана депутат от „Воля”. Тя заема мястото на подалата оставка преди повече от шест месеца Нина Миткова като народен представител от Пловдив-град. Аксиева предизвика вниманието на народните представители и на медиите с визията си. Тя говори в кулоарите пред репортери, пише Флагман бг.

- Г-жо Аксиева, коя сте Вие?
- За мен най-общо – семейна съм, с две деца. В момента уча икономика и от седем години работя като мениджър на софтуерна компания.

- Мислили ли сте, че ще стигнете до парламента?
- Не съм си представяла, че ще стигна до парламента.

- Коя ще ви е основната задача?
- Основна задача – една от темите, които много ме вълнуват, е политиките, свързани с жените. Наскоро проведохме една такава среща в Пловдив – кръглата маса, на която се обсъдиха с много хора различни проблематики, свързани с жените, така че още от днес смятам да се заема именно с това.

- В тази връзка как гледате на Истанбулската конвенция и тя трябва ли да бъде приета?
- Ами нямам мнение по този въпрос.

- Защо в продължение на шест месеца не станахте депутат?
- Защото имах малко бебе, което още е малко – на девет месеца, и както знаете първите месеци са най-важни за едно дете. Нямаше как да се отделя от него.


Снимка: Трафик нюз бг


Снимка: Трафик нюз бг