Министър-председателят Бойко Борисов направи коментар по повод сутрешната си среща с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Борисов обясни, че в прав текст е казал на Панов да не обслужва политически партии, които премиерът определи като "кърлежи" в българската партийна система.
"По всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии, които със своята маломерност, за това, че дори не можаха да влязат в парламента, не можаха никого да убедят в своята справедливост, просто пречат и на съдиите, да постигнат действително най-доброто, което може системата да направи", коментира Борисов пред журналисти в Хитрино.

От думите на лидера на ГЕРБ се разбира, че той намира хибридните формации на олигархичните кръгове "Агнешките главички" и "Капитал" - "Да(й) България" и "Нова република".

По повод противопоставянето на отделни представители на правосъдната система, Борисов коментира, че то също е провокирано от политическо вмешателство. "Като кърлежи се прилепят към (магистратите - бел.ред.) малки политически партии и фракции, нищо добре не може да очаква съдебната система", каза премиерът.

Борисов бе категоричен, че правителството и управляващото мнозинство ще работят за осигуряването на бърз процес и справедливост, каквато хората искат. "Съдиите да се самоконтролират за тези безбройни условни присъди, защото те са много, действително. Ако прокурорите, полицаи, следователи се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват" допълни още министър-председателят.