За България е важно да има силни военноморски сили, които не само да отстояват нашия военен суверенитет, но и нашите икономически и енергийни интереси. Това каза при посещението си в Бургас президентът Румен Радев, предаде пише агенция "Фокус".
"Силни военноморски сили означава нова техника, високо подготвен наличен състав, добри условия за подготовка, мотивация,социален престиж. Към нашите военноморски сили трябва да се отнасяме с голямо внимание и уважение. Значението на Черноморския район непрекъснато нараства. Тук се пресичат нарастващи геополитически интереси", коментира още Радев. 

Той проведе среща с командния и личния състав на военните формирования, дислоцирани в Пункт за базиране-Бургас. Президентът каза, че на срещата са обсъдени много проблеми и изрази надежда, че в най-скоро време ще се намери тяхното решение. Той посочи, че бюджетът за отбрана трябва да се увеличи, но и да се разходва разумно.

По-рано тази сутрин държавният глава бе посрещнат във Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране -Бургас. 

Предстои среща между президента Румен Радев и кмета на Община Бургас Димитър Николов.